2019. Január 17. | Antal, Antónia

Vastag Csaba – Béke a völgyben

Elvis Presley soha nem járt Magyarországon, mégis segítette a magyarokat.Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában, 1957-ben kérte a nézőket, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley (Béke a völgyben) című dalt.


"Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái és rengeteg adomány érkezett hazánkba. A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt "- mondta Vastag Csaba, majd folytatta: „ Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemez-gyűjteményt, amely nagyon sokat segített ebben a nehéz időszakban.“

 

Az énekes Elvis Peace in the Valley című kultikus dalát énekelte fel, azt, amelyikkel oly sokat tett a magyarok ügyéért. „A zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bízom benne, hogy Priscilla is értékeli majd. Bevallom nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban“ - mondta mosolyogva Vastag Csaba.- „Remélem örömet szerzünk neki ezzel a kis meglepetéssel, és alig várom, hogy egy igazi Elvis koncertet láthassak “- tette hozzá az énekes.

 

Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen az Elvis, The wonder of You című koncertshown. A Király hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit egy teljes szimfonikus zenekar kísérete mellett. A szervezők eljuttatják a dal felvételét Elvis feleségének, hogy ő is láthassa, a magyarok nem feledik a Királyt.        

 

Kövess minket!