2019. Február 21. | Eleonóra
Előző

Király a Királyban...

Következő

Vastag Csaba – Béke a völgyben...

Medgyesi Zsolt újabb sikere

Medgyesi Zsolt, Junior Prima díjas zongoraművész a legnagyobb német tartományban, Bajorország fővárosában kápráztatta el közönségét, ahol a Müncheni Bach Kórus tagjaiból alakított kamarakórussal együtt adott koncertet.

 

Különlegességét a hangulatának köszönhette ez a nem mindennapi előadás, ami az egykori 19. századi szalonkoncerteket idézte. A nézők lelkesen fogadták még az általuk talán kevésbé ismert Bartók műveket is.

 

Egyedüli magyar fellépőként szerepelt a fiatal zongoraművész, aki legutóbb Münchenben mutatta meg tehetségét. Zsolt 8 éves kora óta zongorázik, valamint számos hazai és nemzetközi koncerten kápráztatta már el közönségét. A külföldi és határon túli szereplésekre különös izgalommal készül a népszerű zongoraművész.

 

„Némileg több munkát igényel az utazást megtervezni, az időt beosztani, mintha a szomszéd városban lenne a fellépés. De a lényegi pontok ugyanazok, főleg a felkészülést illetően.

Teljesen mindegy, hogy hány embernek és hol játszom, az én dolgom zenészként az, hogy a színpadon a tőlem telhető legjobbat tudjam nyújtani a közönségnek. A felkészülés során sem lehet megalkudni saját magunkkal, már csak a zeneművek és a zeneszerzők iránti tiszteletből sem. Ha van valami, amiben eltér egy külföldi koncert, az a lélektani része a felkészülésnek. Egy külföldi út a legtöbb emberből izgalmat, várakozást vált ki, főleg akkor, ha ismeretlen helyekre megy. Ez bennem is megvan, ám ez a zenei felkészülési folyamatot nem befolyásolja.” - árulta el a népszerű tehetség.

 

A Ferenczy-díjjal is kitűntetett művész a Müncheni Bach Kórus tagjai által előadott Schubert, Brahms és Bartók kórusműveket kísérte. A fellépés személyesebb, közvetlenebb hangulata az egykori 19. századi szalonkoncerteket idézte.

 

Koncerthelyzetben rengeteg ötletem szokott jönni, hogy mit lehetne másképp – jobban - csinálni, és ezek a gondolatok visznek előre az újabb fellépésekhez. A Bach Kórussal több éve dolgozunk együtt, nyaranta több koncertet szoktunk adni a Balaton-felvidéken. Így a kórus tagjaihoz is személyes barátság fűz, és ezért is mindig nagy örömmel játszom velük, ha lehetőség nyílik rá.

 

A számos elismeréssel rendelkező zongoraművésznek a jövőben sincs sok ideje a pihenésre, hiszen a következő fellépés időpontja meglehetősen közel van. Éppen ezért Münchenből már másnap hazatért, hogy azóta is a gyakorlásnak szentelhesse minden idejét az ifjú tehetség.

 

„Május 6-án a budapesti Marczibányi téri Művelődési Házban játszunk zongorista barátaimmal-kollégáimmal. 6 zongorista egy koncerten nem egy mindennapi összeállítás, izgalmas estének ígérkezik, nagy örömmel készülünk rá.” - mondta Medgyesi Zsolt.

 

Névjegy:

Medgyesi Zsolt fiatal, 25 éves zongoraművész, aki Junior Prima díjjal és Bogányi Gergely szakmai elismerésével is büszkélkedhet, a bécsi és a budapesti Zeneművészeti Egyetemen végezte tanulmányait, debütált már a Müpában és a Zeneakadémián is. 2010-ben országos zongoraversenyen nyert helyezést Nyíregyházán, a Fidelio különdíjasaként pedig a Sziget fesztiválon is bemutatkozott. 2011-ben a Bécsben megrendezett Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen ért el első helyezést.

Előző

Király a Királyban...

Következő

Vastag Csaba – Béke a völgyben...

Kövess minket!