2019. Október 19. | Nándor
Előző

Nőnek kódolva – anya-lánya bizalmas...

Következő

A hírességek az Utcalimpián...

Marton Adri inspirációi

Marton Adrienn

Véget ért a nyár és valljuk be őszintén, hogy a munkás hétköznapok helyett máris újra messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra vágyunk. Nincs ezzel másképp Marton Adri sem, akit az újabbnál újabb receptjei összeállításánál első sorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálnak. A modellből lett gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családja számára mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.

 

Adri képzeletben gyakorta repül vissza az időben a nagymamája konyhájába, ahol már 5-6 éves korában ámulattal töltötték el a kulináris világ csodái. Első saját specialitásának, a húsleves elkészítésének az alapjait is a nagyi „birodalmában” leste el, csakúgy, mint megannyi isteni sütemény alkotási folyamatát.

„A pozitív emlékek teremtik meg a gasztronómia alapját. A receptekkel együtt a kedves emlékek is megmaradtak, és a mai napig inspirálódok belőlük” – kezdte Adri, akinek a balettművész szülei közgazdász pályát álmodtak meg, a férje, az ismert hegedűművész, Edvin Marton pedig modellként ismerte meg, mégis a gasztronómia lett a hivatása.

 

Pályája kezdetén nem volt könnyű dolga a séfekkel szemben felállított elvárások miatt, de alázatának és kitartásának köszönhetően megtalálta a saját útját. Számára a főzés nem csupán a konyhai folyamatokról szól, sokkal inkább a személyes szabadság üzenetét szeretné közvetíteni.

„A háziasszony fogalma nemcsak a konyhai létet takarja, hanem a család összetartását, a gondoskodást és a szeretet kimutatását jelenti a számomra. Én ebben élem meg magamat.”

 

Adri mindig igyekszik a szeretteinek könnyed, frissítő ételeket tálalni. A menü összeállításakor a gyermekkori emlékei mellett a legtöbbször az utazásai inspirálják, éppen ezért a távolkeleti konyhát sokszor részesíti előnyben. Ázsia hangulatát és ízeit mindig magával ragadónak találta, a legizgalmasabb, távolkeleti konyhához fűződő emléke mégis Amerikához köthető. Itt tanulta meg a séfiskolában mesterétől a rákos wonton salátát.

„Ez az ínycsiklandó étel ráadásul gyorsan elkészíthető és olyan ízorgiával kecsegtet, akár a legmenőbb thaiföldi wokbárok egyike. Gyakorta járok az AsiaCenterbe, ahol minőségi alapanyagokat tudok beszerezni. Most is elég széles és izgalmas választékából válogathattam” – árulta el Adri

 

Utánajártunk: Marton Adrienn-nel a nagyközönség október 5-én, a 4. Asia GasztroFesztiválon találkozhat.

Előző

Nőnek kódolva – anya-lánya bizalmas...

Következő

A hírességek az Utcalimpián...

Kövess minket!