2019. Január 22. | Vince, Artúr
Előző

Megosztom... Dr.Tóth Frank, vízipóló...

Következő

Megosztom....Kosaras Renáta festőműv...

Megosztom… – Csengeri Attila, operett-musical színész, énekes

Ezen a héten kérdéseink válaszadója Csengeri Attila, aki a Miss Saigonban 264-szer bújt Chris bőrébe.

 

- Melyik volt élete legemlékezetesebb pillanata?

 

- Nehéz egy emlékezetes pillanatot kiválasztani, Ezek egyike volt, amikor megtudtam, hogy felvételt nyertem a Színművészeti Főiskolára, aztán felejthetetlen volt az is, amikor életem első főszerepénél, a Dorian Gray-nél felgördült a függöny a Vígszínházban, de gyermekeim megszületése is meghatározó élménye életemnek.

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Az első szerelem még általános iskolában talált rám. Annyira fiatal voltam még akkor, hogy ez nem befolyásolta a már felnőtt fejjel megélt kapcsolataimat.

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Talán Észak-Olaszországot választanám, mert számomra ott tökéletes a klíma, életvidámak az emberek, soha nem unnám meg a tájat csodálni, s nem utolsó sorban Puccini, Verdi, Donizetti hazája.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Rock zenészként indítottam a pályámat, Takáts Tamás, Varga Miklós, Vikidál Gyula és Révész Sándor hangján nőttem fel, de nem készültem tudatosan a világot jelentő deszkákra. Elhatároztam, hogy egyetlen esélyt adok magamnak, s csak egyszer jelentkezem a Színművészeti Főiskolára. Ha nem sikerül, elfogadom ezt, s vegyészként keresem a boldogulásomat. De szerencsére fantáziát láttak bennem! Bagó Gizellában megtaláltam a világ legjobb ének mesterét, s már elsős koromban megkaptam az első főszerepet. Ezzel pedig eldőlt a sorsom.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

-Ken Follett Katedrálisa. Egyszerűen letehetetlen, s amellett, hogy nagyon mozgalmas, lendületes regény, tankönyvszerűen mutatja be a XII. századi Angliát.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Igazi Mérleg vagyok. Nyugodt, kiegyensúlyozott, aki mindenben a harmóniát keresi.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Nem rettegek semmitől, de ha reggel kapar a torkom, s aznap előadásom van, az nem jó érzés.

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Semennyire, mert kiskoromban hamburgersütő szerettem volna lenni.

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Az utóbbi években sok alapítványról derült ki, hogy nem arra költik a pénzt, amire mi jóhiszeműen adományozzuk, ezért inkább a pénzgyűjtésnek azt a formáját választom, hogy minden évben részt veszek számos jótékonysági rendezvényen, koncerten.

 

-  Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- Egyáltalán nem vagyok hiú, számomra ez egy negatív tulajdonság. Sokkal fontosabb dolgok vannak az életben, amire időt és energiát érdemes fordítani.

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- Arra, hogy amit a szakmámban, hivatásomban elértem, azért mindenért én dolgoztam meg. Csakis a magam erejéből jutottam el oda, ahol most tartok.

 

-  Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Egy énekes életében azok a legnagyobb csalódások, amikor egy meghallgatás után nem ő kapja meg az áhított szerepet. De ma már sok tapasztalattal a hátam mögött pontosan tudom, milyen castingra érdemes elmenni, s melyek azok, amelyek előre eldöntöttek.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- Mivel 3 évvel ezelőtt kiderült, hogy valamivel magasabb a vércukorszintem az átlagosnál, így változtatnom kellett az étkezésemen. Én ezt úgy nevezem, hogy paleo közeli táplálkozás. A feleségem száműzte az étrendemből a szénhidrátot, s ez bizony már annyira részévé vált az életünknek, hogy a gyermekeim is szívesen eszik a paleo diéta szerint készített ételeket, édességeket.

Fotó: Schmidt Barbara (Rana)

 

Névjegy:

Csengeri Attila 1967. október 18-án született Budapesten. Nyolcadikban kézilabdázni kezdett (Taurus SC, Bp. I. osztály), és ekkor fogta le az első akkordokat a gitárján. Érettségit a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában szerezte – ebbe a suliba járt (több-kevesebb sikerrel) Hobó, Klein (később Korda) György, Demjén Rózsi, Solymos Tóni is. 1984-ben alakította barátaival a Géniusz együttest, ahol előbb gitáros-énekes, később szólóénekes lett. 1988-ban a katonaság alatt hagyta abba a rockéneklést. 1989-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskola (ma Egyetem) operett-musical szakára, – elsőre felvették – ahol Bagó Gizella énekmesternő tanítványa lett. Az első év végén már címszerepet énekelt a Rockszínházban. 1995 őszén meghívták a Miss Saigon egyik főszerepére Stuttgartba, másfél évet töltött ott. Hazatérve lakásépítés, és egy virágüzlet beindítása volt a feladat. 1999-ben a Jézus Krisztus Szupersztár pécsi bemutatójával indult újra itthoni pályája. Azóta nagyon sok főszerepet, szerepet játszott el.Fellépett a Vígszinházba, a Győri Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, az Egri Gárdonyi Géza Színházban, a Budapesti Operettszínházban, a Pécsi Nemzeti Színházban és a Madách Színházban.

 

Főbb szerepei: Dorian Gray(Dorian Gray), Török János (Légy jó mindhalálig, )Jézus Krisztus (Jézus Krisztus Szupersztár), Néró (Sztárcsinálók), Chris (Miss Saigon), Anatolij és Fred (Sakk), István, Torda (István a Király), Mr.Teufel (Macskafogó), Billy (Mi jöhet még?!), János vitéz (János Vitéz), Danilo (Víg özvegy), Tony (West Side Story), Freddy (My Fair Lady), Jézus (Godspell), Eisenstein (A denevér), Luxemburg grófja (Luxemburg grófja), Johnny (Robbanás előtt), Vörös Pimpernel (A Vörös Pimpernel), Dorozsmay Pista (Csókos asszony), Tom Miggles (Leányvásár), Enjolras (Nyomorultak), Fantom (Az operaház fantomja)

 

Előző

Megosztom... Dr.Tóth Frank, vízipóló...

Következő

Megosztom....Kosaras Renáta festőműv...

Kövess minket!