2019. Július 17. | Endre, Elek
Előző

Körömápolás felsőfokon...

Következő

Olyan erős, mint én...

Szépségtippek 40 éves kor felett

A 40 éves kor sokak számára valódi fordulópont. Nem csak úgy általában az életet, az elért eredményeinket, illetve további céljainkat gondoljuk ilyenkor újra – bizony az egészségünkre, szépségünkre is még több figyelmet kell fordítanunk. Most eláruljuk, milyen szépségápolási rutinokra kell fokozottan figyelni és milyen új szokásokat célszerű bevezetni a ha elhagyjuk a bűvös negyvenet.

 

Váltsuk a kozmetikumokat!
Persze nem arról van szó, hogy amit 39 évesen használtunk, az nem felel meg 40 évesen, de biztos többen érezték már, hogy a bőr már nem olyan rugalmas és egyre inkább hajlamos a kiszáradásra, fakóbb szín felvételére. Ennek a magyarázata a korban keresendő, de szerencsére manapság már igazán könnyen tehetünk ellene. Először is felejtünk el mindent, ami szárít, tehát a tonikokat, alkoholos tisztítókat már egyáltalán ne használjuk. Helyettük javasoljuk a krémes sminklemosókat, és mindenképpen tartalmas, mélyhidratáló krémeket. (Fytofontana Stem Cells őssejtes tisztítógél mimikai ráncokra) Ha eddig is használt hidratáló pakolásokat, az egyértelműen sok hasznot hajt, de most nyugodtan növelhető a kényeztető arcmaszkok száma. Mivel a bőrsejtek már nehezebben, lassabban újulnak meg, ne heti egy, hanem két alkalommal használjunk bőrradírt, emellett érdemes havonta egy-két alkalommal meglátogatni a kozmetikust, aki még célzottabban tudja kezelni az idősödő bőrt.

Jó tudni

 A mimikai ráncok csökkentésére vannak olyan készítmények, amelyek őssejtes hatóanyagokat kombinálnak ránctalanító hatású peptidekkel. Ezek a peptidek a botulotoxin injekciókhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat.

 

Törekedjünk a minőségre!

Tény, hogy egyáltalán nem olcsóak a minőségi kozmetikumok, ám megéri ezekre váltani. Már csak azért is, mert az eredmények borítékolhatóak. Válasszunk magas kollagén és hyaluron tartalmú krémeket, és mindenképpen használjunk szemránckrémet is! Fontos, hogy a megfelelő problémára, a megfelelő szemkörnyékápolót válasszuk. Táskás szemekre például olyan terméket, mely elősegíti a szem alatti táskák visszahúzódását, és láthatóan csökkenti a felgyülemlett zsírtól és víztől megduzzadt szemhéjat. Az Eye Bag szérum az őssejtes hatóanyagokon túl, antiödémás hatású tetrapeptidet is tartalmaz. Ezzel a szemben a szem alatti sötét karikákra érdemes olyan készítményt keresni (EyeDark szérum), amely olyan peptidekkel van kombinálva, melyek megakadályozzák a sötét karikák kialakulását az erősen pigmentált összetevők kiválasztásával, valamint csökkentik a gyulladást és megnyugtatják a szemkörnyéki érzékeny bőrt.

 

Figyeljünk a táplálkozásunkra!

Az, hogy mit eszünk és iszunk, minden egyes sejtünkre hatással van. Tudományosan bizonyított tény, hogy számtalan bőrprobléma elkerülhető, illetve az öregedés folyamata is lassítható megfelelő étkezéssel. Ez azt jelenti, hogy kerülni kell azokat az ételeket, amelyek allergizálnak (ezekre az alapanyagokra akár egy akár otthon elvégezhető ételintolerancia teszt is rávilágíthat), illetve minőségi étrendet kell követni. Mit is jelent ez? Mérsékelten fogyasszunk húst, tejterméket, tojást, állítsuk össze ételeinket friss gyümölcsökből, sok-sok  zöldségből, minőségi gabonából, így nemcsak egészségünket, hanem szépségünket is tovább megőrizhetjük. Ezen felül nagyon-nagyon fontos a folyadékpótlás, tiszta víz formájában. Kb. 4, - 4,5 dl folyadék szükséges 10 kilogrammonként ahhoz, hogy az összes biológiai folyamat megfelelően működhessen a szervezetünkben.

Előző

Körömápolás felsőfokon...

Következő

Olyan erős, mint én...

Kövess minket!