2017. December 14. | Szilárda
Előző

Szépségápolási trend kísérletezők...

Következő

Tavaszi színkavalkád...

Ragyogó, napsütötte smink

Már javában tart a nyár, de tudja mindenki miként smikenljünk a forróságban? Nyáron némiképp változtatnunk kell a sminkelési rutinunkon, hiszen a nagy melegben nem esik jól bőrünknek a nehéz smink, ezért inkább a könnyebb érzetű, gyorsan elkészíthető sminkekre szavazzunk. Szabó Doris, az AVON magyarországi sminkmestere elárulta, hogyan készíthetünk magunknak egyszerűen ragyogó, napsütötte sminket, amely abszolút nyár-kompatibilis.

 

„Nyáron nem csupán kevesebb ruhát öltünk magunkra, de sminkkészletünket is érdemes az öltözékünkhöz hasonlóan könnyíteni. Ilyenkor ugyanis fontos, hogy ne készítsünk magunknak erős sminket, hiszen a melegben a festékréteg túlságosnak nehéznek érződhet és könnyen el is kenődhet. Ráadásul ilyenkor arcunk is szép, bronzos színben pompázik, melyet vétek lenne vastag alapozóréteg mögé rejteni. Hogy megjelenésünk nyáron is tökéletes legyen, összegyűjtöttem hogy mi az ideális nyári smink 7 legnagyobb aranyszabálya:

 

Hidratálás

A sűrűbb, téli krémünket cseréljük egy könnyű formulájú darabra, mely nem zsírosítja el az arcbőrt. Ilyen lehet például a Nutra Effects Hidratáló Gélkrém, amely géles állagának köszönhetően nem nehezíti el a bőrt, gyorsan felszívódik, a benne lévő chia magkivonatnak köszönhetően pedig tökéletesen hidratál. A táplálóbb krémeket ebben az évszakban hagyjuk meg estére, hisz azok egyébként is alvás közben tudják legjobban kifejteni hatásukat.

 

Napvédelem

Ennek a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Mivel arcunkon vékony a bőr, így könnyebben leéghet, éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani annak védelmére. Magas, 50-es fényvédő faktorral óvjuk bőrünket, arcra és testre egyaránt használjuk, így érdemes mindig a táskánkban tartani, hogy mindig kéznél legyen, ha szükség van rá.

 

Könnyű fedés

A nyár abszolút sztárjai a BB krémek. Ez nem is csoda, hiszen nem olyan sűrűek, mint a hagyományos alapozók, de mégis jól fednek, ezért nem is kell feláldozni az alapozó adta tökéletes bőr látszatát a praktikusság oltárán. Egy lépésben ápolják és hidratálják a bőrt, egységesítik annak tónusát és óvják arcunkat a nap káros sugaraitól is. Az új ANEW Vitale BB krém mindezt remekül elvégzi: segít helyreállítani a bőr természetes ragyogását, elfedi az apróbb bőrhibákat és 20-as fényvédő faktort tartalmaz.

 

Szemek finom árnyalása

Szemünk hangsúlyozásáról természetesen nyáron sem szabad megfeledkezni. Az elkenődés elkerülése végett válasszunk ehhez vízálló, krémes szemhéjfesték  igéző árnyalatainak egyikét, amely intenzív és hosszantartó színt kölcsönöz szemhéjunknak. Amennyiben ennél intenzívebben szeretnénk szemeinket hangsúlyozni, a fekete szemceruza helyett most válasszuk a folyékony szemhéjtusok egyikét és keretezzük szemeinket vibráló nyári színekkel. Végül pedig nem hiányozhat a szempillaspirál sem, amely extrém hosszt kölcsönöz a szempilláknak, ráadásul már vízálló verzióban is kapható.

 

Üde, ragyogó arcbőr

 Ehhez két dologra van szükségünk, egy halvány pírt adó pirosítóra, amellyel orcáinknak adunk egy kis színt, illetve egy ragyogó highlighterre, amellyel arccsontunkat emeljük ki. Ezt a két eszközt tökéletesen egyesíti az új kettő az egyben Ideal Flawless krémes állagú arcpírosító és highlighter stift, amelyet bárhova magunkkal vihetünk kompakt kiszerelésének köszönhetően. A még szebb eredmény érdekében az arccsontokon kívül hangsúlyozhatjuk a járomcsontot, szemöldökcsontot, és az orr élét is a highlighter segítségével. Ezáltal teljes lesz az összhang, és a legújabb trendeket követve gyönyörűen kiemelhetjük bőrünk természetes szépségét.

 

Bronzosítás minden mennyiségben

A bronzosítás örök sláger marad minden nyáron, hiszen gyönyörű látványt nyújt, ahogy az apró csillámszemcsék megcsillannak arcunkon a napfényben és kiemelik bőrünk barnaságát. Ehhez vigyük fel orcánkra a Glow barnító gyöngyök kiválasztott árnyalatát finom, sepregető mozdulatokkal egy nagyobb fejű púder-, vagy pirosító ecset segítségével az orcákra, a halánték és áll vonalára, a hajtő vonalára és az orrnyeregre. Az eredmény akkor a leglátványosabb, ha nem éles vonalak határolják, hogy merre haladtunk az ecsetünkkel, hanem egy leheletnyi bronzos tónus jelenik meg az arc kiemelkedő részein, mintha csak a nap csókolta volna meg ezeket a területeket. Az üdeség fokozásának érdekében tehetünk egy kis pirosítót az arcunk almácskáira.

 

Gyümölcsösen színes, ragyogó ajkak

 Nyáron a matt finisű rúzsok helyett ismét a fényes darabok kerülnek előtérbe. A Shine Burst rúzsok úgy ragyognak, mint egy szájfény és úgy fednek, mint egy rúzs, így ideális választást jelentenek nyárra. Szupergyümölcs-kivonatuknak köszönhetően pedig ápolják, és ragyogó színnel vonják be az ajkakat.

 

Előző

Szépségápolási trend kísérletezők...

Következő

Tavaszi színkavalkád...

Kövess minket!