2020. Augusztus 10. | Lőrinc
Előző

A gyönyörű bőr itt kezdődik...

Következő

Bőrproblémák és kezelési lehetősé...

A tündöklő, napcsókolta bőr titka

A nyár beköszönte remek alkalom arra, hogy testünket és lelkünket egyaránt feltöltsük a nap sugaraival, hiszen a napozás egyike azoknak a tevékenységeinknek, ami a jó idővel együtt érkezik. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a napozás káros hatásairól sem. Ezért Károlyfi Edit, az AVON bőrápolási szakértője olyan tanácsokkal lát el bennünket, amelyeket mindenképpen érdemes bevetnünk a nyár folyamán annak érdekében, hogy bőrünk szép és egészséges maradjon.

 

Válasszuk a legbiztonságosabb napszakot!

A napozás során nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy a nap mely szakaszában fekszünk ki a napra, illetve hogy mennyi időt töltünk a szikrázó napsugarak alatt. Érdemes 11 és 16 óra között kerülnünk a napfürdőzést, mert ilyenkor a legerősebb az UV-sugárzás, és ha nem vigyázunk, gyorsan leéghetünk. Az elején 5-10 perces napozással kezdjünk, majd a későbbiekben, ha tehetjük, 20 percenként csobbanjunk egyet a vízbe, vegyünk egy kényeztető zuhanyt vagy húzódjunk be picit az árnyékba, hogy bőrünk megpihenhessen.

 

Gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

A tökéletes csokibarna bőr elérése nem veszélytelen, ezért kiemelten fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő védelemről, hiszen a bőrünk nem felejt, minden egyes leégés nyomot hagy rajta. Ezért használjunk mindig a bőrünknek megfelelő SPF számú naptejet. A világos bőrűeknek érdemes nagyobb faktorszámú napvédőt választaniuk, jómagam a  az AVON Care Sun+ Hidratáló naptejet ajánlom, amely kifejezetten érzékeny bőrre ajánlott és igen magas, 50-es fényvédőt tartalmaz.

 

 A napvédő használata borús időben is ajánlott, ugyanis az UVA sugarak 80%-a átszűrődik a felhőkön keresztül is. Persze, nem kell megijednünk, a naptej használata nem azt jelenti, hogy nem fogunk kellően lebarnulni, csupán hatékonyabban vehetjük fel a harcot és védhetjük meg magunkat a nap káros sugarai és a leégés ellen.

 

Ügyeljünk a folyamatos hidratálásra!

Amikor kilépünk a napra az UVA és UVB sugarak behatolnak a bőrünkbe, aminek következtében megnő a szervezetünk melanin termelése, így válik bőrünk sötétebb árnyalatúvá. Mindeközben testünk könnyen dehidratálttá válhat, ezért nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelünk. Ezért ügyeljünk arra, hogy napozás közben legalább kétszer annyi vizet fogyasszunk, mint általában. 

 

Csak semmi smink!

Tudjuk, hogy nőként nehéz smink nélkül megjelenni bárhol is, de bőrünk védelme érdekében, tegyünk kivételt és engedjük el a smink használatát napozás közben. Jelentősen károsítja arcbőrünket és sokkal gyorsabban ráncosodunk is tőle. Azt javasoljuk, hogy napozás előtt, inkább mossuk le a sminkünket és kellőképpen hidratáljuk arcbőrünket.

 

Fordítsunk különös figyelmet a gyerekekre!

Nyáron fordítsunk kellő figyelmet a gyerekekre. A kicsik folyamatosan rohangálnak, játszanak a vízparton vagy az udvaron így több vizet is vesztenek és könnyebben égnek le, mint a felnőttek. Ilyenkor még több gondoskodást igényelnek. Ügyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyanak és naponta akár többször is kenjük be a bőrüket naptejjel.

 

Praktikus tanács, hogy gyermekek esetében, használjunk színezett napkrémet, mint például a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett AVON Care Sun+ Vízálló, napvédő multivitaminos krémet, amely amellett, hogy 50-es fényvédő faktorral rendelkezik, felvitelkor rózsaszínre színezi a bőrt, hogy még véletlenül se maradjon ki egy bőrfelület sem a krémezés során. 

 

Hidratáljunk napozás után is!

Sokkal jobban igénybe vesszük a bőrünket napozás közben, mint azt gondolnánk, ezért nem szabad megfeledkeznünk a napozás utáni hidratálásról sem. Ahhoz, hogy bőrünk gyorsan regenerálódjon nem elég a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, szükségünk van egy hűsítő hidratáló krém használatára is. Az AVON Care Sun+ napozás utáni hűsítő testápoló táplálja bőrünket és visszajuttatja szervezetünkbe az elvesztett E-, C-, és B5- vitaminokat, miközben lehűti felforrósodott bőrünket.

Előző

A gyönyörű bőr itt kezdődik...

Következő

Bőrproblémák és kezelési lehetősé...

Kövess minket!