2020. Augusztus 10. | Lőrinc
Előző

Instant szépség utazáshoz...

Következő

A japán nők titkai (2.)...

A kiegyensúlyozott arcbőr

A serdülőkorba lépve a fiatalok nagy részénél bőrproblémák merülnek fel. A zsíros, pattanásos arcbőr látványa és a szélmalomharc a túlzott faggyútermelés ellen lelkileg nagyon megterhelő egy fiatal számára.

 

„A tinédzserkor amúgy is viharos éveiben az egészsége és üde arcbőr különösen felértékelődik, a helyes arcápolási rutin elsajátítása pedig kulcsfontosságú kérdés”- vallja Oláh Róbert, a Natics, organikus kozmetikai szerek gyártójának termékfejlesztési vezetője, aki hozzáteszi, meggyőződése, hogy ebben az édesanyáknak nagyon fontos szerepe van. "A mintát ők adják a gyermekeik számára és helyes edukációval ők tudják hozzásegíteni a tiniket az ápolt és hibátlan arcbőr okozta nyugalomhoz" - mondja.

 

A kétségbeesett fiatalok és szüleik a drogériában minden megvesznek, amire az van írva, hogy hatékony a mitesszerek és a pattanások ellen, a valóságban azonban ezek készítményének túlnyomó többsége semmit sem ér. A szakértő szerint érdemes natúrkozmetikumok közül válogatni, amelyek jó eséllyel nem okoznak bőrirritációt a már meglévő bőrproblémák mellé. Mindezeken túl pedig törekedjünk arra, hogy olyan készítményeket vásároljunk tini gyermekünk számára, amelyek csökkentik a faggyútermelést és a gyulladást, miközben könnyed hidratáltságot biztosítanak az arcbőr számára.

 

„A megfelelő termékválasztás mellett azonban nagy hangsúlyt kell fektetni a helyes arcápolási rutin elsajátítására” - mondja Oláh Róbert, aki szerint az első lépés a megfelelő és hatékony tisztítás, majd ezt követően a faggyútermelés szabályozása, hogy aztán heti néhány alkalommal mindezt egy kíméletes hámlasztóval és aktív szenes maszkkal egészítsük ki.

 

Az arclemosó választásának törekedjünk arra, hogy ne használjunk olyan terméket, amiben SLS található, ez ugyanis komoly bőrirritációt okozhat. Érdemes előnyben részesíteni az aktív szenet és magnetitet is tartalmazó készítményeket, amelyek a BHA-szalicilsavval kiegészülve, egymás hatását fokozva látható javulást eredményeznek.

 

„Amikor a faggyútermelés szabályozásáról beszélünk, fontos, hogy rávilágítsunk a megelőzésre, ugyanis érdemes már az első jeleknél megelőzni a komolyabb bőrproblémák kialakulását, eredményesen minimalizálhatjuk vagy el is kerülhetjük a kellemetlen pattanások megjelenését” - mondja a szakértő. Hozzáteszi: valódi csodaszer a niacinamid, vagyis a B3 vitamin, így mindenképpen olyan könnyed arcápolót, lehetőség szerint szérumot válasszunk, amely természetes formában tartalmazza ezt a különleges hatóanyagot. Az összetevők listáját vizsgálva ne feledjük: a növényi vajak eltömítik a pórusokat, így kerüljük ezek használatát.

 

Ezt az alap arcápolási rutint egészítsük ki heti két-három alkalommal egy kíméletes, AHA glikólsavas hámlasztó használatával, s szintén ilyen gyakorisággal alkalmazzunk aktív szenes maszkot is. Ez utóbbi ugyanis mindösszesen tíz perc alatt jelentős mértékben tudja csökkenteni a bőr zsírosságát, így lemosását követően nem marad más, mint a csillogásmentes, ám mégis ragyogóan egészséges arcbőr.

 

Előző

Instant szépség utazáshoz...

Következő

A japán nők titkai (2.)...

Kövess minket!