2019. Október 22. | Előd
Előző

Tengeri sügér mangómártással...

Következő

Kókuszos sült fagylalt...

Zöldcitromos csirkecurry

Zöldcitromos csirkecurry
Hozzávalók:
1,5 kg lebőrözött, feldarabolt csirke
3 ek. olívaolaj
2,5 dl kókusztej
5 szár nélküli zöldcitromlevél, felaprítva

friss korriander levél
zöldcitrom szeletek



Mártás:

6 piros chili, kimagozva, finomra aprítva
1 fej felaprított vöröshagyma
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. aprított fenyérfű
2 tk. aprított galangálgyökér
1 tk. őrölt kurkuma

Elkészítés:
A vöröshagymát, chilit, fokhagymát, fenyérfüvet, galangált és a kurkumát összeturmixoljuk, egészen addig, amíg darabos krémet nem kapunk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és beletesszük a fűszerkrémet, majd alacsony hőfokon kb. 10 percig főzzük. Belehelyezzük a csirke darabokat, megsózzuk, és 2-3 percig állandó kevergetés mellett sütjük. Ezt követően hozzáöntjük a kókusztejet, a félbevágott zöldcitromokat és a csíkokra vágott leveleit. Fedő alatt pároljuk, amíg a csirke meg nem puhul. A végén vegyük le a fedőt, hogy a leve elpárologjon, és sűrű krémes szaftja legyen. Tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy apróra szeletelt főtt krumplival.
Előző

Tengeri sügér mangómártással...

Következő

Kókuszos sült fagylalt...

Kövess minket!