2017. November 25. | Katalin
Előző

Borjúfilé penészes sajttal...

Következő

Tojás gombával, spenóttal és kávé...

Sütőtökös rizottó sült libacombbal

Hozzávalók:

1 darab kisebb sütőtök

1/2 kg rizottó rizs

2 dl fehérbor

1 l alaplé

2 darab libacomb

fehérbors

szerecsendió

1 gerezd fokhagyma

4 szál kakukkfű

vaj

1 darab kisebb vöröshagyma

 

Elkészítés:

Süssük a sütőtököt 220 fokon kb. 40 perc alatt készre. Amikor kicsit lehűlt pürésítjük.

A libacombokat készítsük elő konyhakészre, sózzuk, borsozzuk és helyezzük bőrével felfelé, egy hőálló serpenyőbe. Tegyük mellé a megroppantott fokhagymát és a kakukkfű szálakat, majd 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve süssük 60 percig.

Vegyük le az alufóliát a libacombokról és bőrével lefelé, 200 fokon 30 percig süssük, majd fordítsuk meg a libacombokat és süssük további 220 fokon, addig amíg a bőre szép ropogós nem lesz.

 

Rizottó:

A vajat olvasszuk fel és a pároljuk üvegesre benne vöröshagymát.  Adjuk hozzá a rizottó rizst, amit egy picit pirítsunk le, majd öntsük fel a fehérborral. Várjuk meg, amíg elfő a bor alkohol tartalma, majd adjuk hozzá az alaplevet folyamatos kevergetés közben és főzzük készre kb. 15 perc alatt. (Ez a rizs minőségétől függ! Figyeljünk oda a csomagoláson jelzett időpontra.)  Ízesítsük fehérborssal, sóval és frissen reszelt szerecsendióval.

Tálalás előtt keverjük össze a sütőtökpürét a rizottó rizzsel, majd tálaljuk.

Marton Adrienn, gasztro műsorvezető

Előző

Borjúfilé penészes sajttal...

Következő

Tojás gombával, spenóttal és kávé...

Kövess minket!