2017. Április 26. | Ervin
Előző

Halterrin...

Következő

Mézes mázas sonka...

Marokkói halleves

Hozzávalók (6 személyre):

75 dkg fehér húsú hal (nyelvhal, lepényhal), 2 cm-es kockákra vágva 

7,5 dl halalaplé

40 dkg paradicsomkonzerv, darabolt 
2 közepes méretű piros kaliforniai paprika 
1 hosszú piros csili 
2 ek. olívaolaj
1 közepes fej apróra vágott hagyma 
1 ek. sűrített paradicsom 
2-3 tk. harissa paszta (vigyázat erős!)

4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 tk. őrölt római kömény 
2 babérlevél 
2 ek. apróra vágott korianderlevél

 

Elkészítés:

Magozzuk ki és szeleteljük fel a csilit és a kaliforniai paprikát. Helyezzük héjával felfelé a grillre. Addig süssük, amíg a héja megfeketedik. Hűtsük le, majd húzzuk le héját és vágjuk vékony csíkokra.  Tegyük félre. Egy nagyobb edényben az olívaolajon pároljuk egész puhára a hagymát. Tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, a fokhagymát, a köményt, a harisszát, a halalaplét, és a paradicsomot. Öntsük fel 1,75 dl vízzel és keverjük jól össze. Forraljuk fel, majd tegyük az edénybe a halat és a babérlevelet. Alacsonyabb hőfokon, lefedve főzzük kb. 7-8 percig, amíg a hal épphogy megpuhul. Vegyük ki a halat és a dobjuk ki babérlevet. Hűtsük le a levest, s amikor már langyos adjuk hozzá a koriander felét és turmixoljuk össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a kaliforniai paprikát, a chilit és tegyük vissza a halat. Kis lángon kb. 5 alatt készre fő. Tálaláskor szórjuk a leves tetejére a maradék koriandert.

Előző

Halterrin...

Következő

Mézes mázas sonka...

Kövess minket!