2020. Július 11. | Nóra, Lili
Előző

Grillezett tintahal...

Következő

Mediterrán pácolású bárányborda...

Laposhal kapribogyós mártással

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg konyhakész laposhal, szeletelve

olívaolaj

Mártáshoz:

1 ek. fehér borecet

1/2 dl száraz fehér bor

2 db közepes méretű shalotta hagyma, egészen apróra vágva

10 dkg vaj

1- 2 ek. kapribogyó (ízlés szerint)

ízlés szerint só

Díszítéshez:

petrezselyem vagy metélőhagyma

Elkészítés:
Elsőnek készítsük el a mártást. Az ecet és a bor keverékében pároljuk meg hagymát. Amikor a folyadék a harmadára párolódik, fokozatosan adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Sózzuk, és alacsony hőfokon főzzük sűrű, mártás állagúvá. A végén tegyük hozzá a kapribogyót, azzal is főzzük további 1 percig. Az olívaolajban süssük meg – oldalanként 3-4 perc – a halszeleteket.

Kínáljuk grillezett zöldséggel, friss salátával vagy kifőtt tésztával. Díszíthetjük petrezselyemmel, vagy egészen apróra vágott metélőhagymával.

Előző

Grillezett tintahal...

Következő

Mediterrán pácolású bárányborda...

Kövess minket!