2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Spárgatorta...

Következő

Húsvéti töltött kalács...

Húsvéti pite

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús

2 ek olívaolaj

1 csokor petrezselyem

1 vagy 2 tekercs bolti, kinyújtott leveles tészta (a sütőforma méretétől függően)

5 tojás

ízlés szerint só, bors,

1 csipet őrölt koriander

 

Elkészítés:

A tojásokból hármat főzünk keményre, hámozzuk meg és tegyük félre. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyük egy nagy tálba a húst, üssünk rá 2 tojást, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, az olajat és a fűszereket. Kézzel keverjük jól össze. Egy hosszúkás szögletes formát béleljünk ki sütőpapírral és az egyik kinyújtott tésztalappal. Halmozzuk bele a tölteléket. A kemény tojásokat vágjuk félbe és fektessük sorban a közepére a vágott felükkel lefelé. Fedjük be a másik tésztalappal, a széleket nyomjuk jól össze, hogy sütés közben szét ne nyíljon. A maradék tésztából kis szúróformával díszítést készíthetünk a pite tetejére. Késsel három helyen vágjunk apró lyukat a tésztába. Verjük fel a megmaradt 1 tojást, kenjük meg vele a pitét és kb. 35 perc alatt megsütjük.

Fotó és recept gallicoop.hu

Előző

Spárgatorta...

Következő

Húsvéti töltött kalács...

Kövess minket!