2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Ravioli pezsgő habbal...

Következő

Marokkói halleves...

Halterrin

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg lepényhal vagy lazac, bőrrel együtt
3 ek. durvára őrölt só
2 ek. apróra vágott kapor
6 dkg friss túró vagy tejföl
2 ek. dijoni mustár
apróra vágott friss fűszernövények (pl. petrezselyem, metélőhagyma, turbolya, kapor)

Elkészítés:
Sózzuk be a halat, szórjuk a tetejére a kaprot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Amikor elkezdjük elkészíteni, elsőként töröljük le a sót és a kaprot, majd vágjuk a halakat vékony csíkokra. A fűszernövényeket és a mustárt keverjük a túróba/tejfölbe. Egy terrin formát, vagy ha az nincs, akkor egy magas falú süteményes formát béleljünk ki folpackkal, majd rétegesen rakjuk le a halat és a túrós fűszerkeveréket. A rétegezést a hallal kezdjük, és az legyen a legfelső réteg is. Ha elkészültünk tegyünk rá fedőt és tegyük a mélyhűtőbe. Amikor megfagyott vegyük ki és távolítsuk el a fóliát. Vágjuk kb. egy cm-es csíkokra és hagyjuk felengedni. Díszíthetjük rák falatkákkal, zöldfűszernövénnyel. Pirítóssal, salátával kínáljuk.
Előző

Ravioli pezsgő habbal...

Következő

Marokkói halleves...

Kövess minket!