Halfilé kókusztejben wokban készítve

Halfilé kókusztejben wokban készítve
Hozzávalók (4 adag):
2 hosszú zöld chili
2 kis piros chili
40 dkg kemény, fehér húsú halfilé
2 szál fenyérfű (csak a fehér része)
2 finomra aprított koriandergyökér
4 kaffercitromlevél
2 cm frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 vékonyra szeletelt újhagyma
1 tk. barna cukor
4 dl kókusztej
1,25 dl kókuszkrém
1 ek. halszósz
2-3 ek. zöldcitromlé

Elkészítés:
A wokot felhevítjük, majd beletesszük az egész chiliket, és addig pirítjuk, amíg épphogy kezdenek barnulni. A zöld chiliket kivesszük, lehűtjük és felszeleteljük. A halat kockára vágjuk, egy kés lapjával a fenyérfüvet összezúzzuk, majd beletesszük a wokba. Hozzátesszük a koriandert, citromlevet, gyömbért, fokhagymát, újhagymát, cukrot és a kókusztejet. Forrást követően 2 percig főzzük. Beletesszük a haldarabokat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (2-3 perc). Belekeverjük a kókuszkrémet, a felszeletelt zöld chilit, a halszószt, a citromlevet és ízlés szerint megsózzuk.