2019. Szeptember 16. | Edit
Előző

Sütőtök leves...

Következő

Vadhúsok...

Uborka leves krémsajttal

Uborka leves krémsajttal
Hozzávalók:
7,5 dl húsleves lé
15 dkg krémsajt
2 kígyó uborka
2 fej hagyma
2 ek. olivaolaj
1 csokor kapor
1 citrom lereszelt héja
1 körte
őrölt feketebors

Elkészítés:
Az egyik uborkából vágjunk a díszítéshez néhány karikát, majd a többit hámozzuk meg, és vágjuk apróra. A megtisztított hagymát szeleteljük fel vékonyra. Az uborkát, a hagymát, fél csokor apróra vágott kaprot, a citromreszeléket olivaolajon pároljuk meg. Ezt követően öntsük fel a húsleves lével és főzzük puhára. Adjuk hozzá a megtisztított, apróra vágott körtét, és még kb. 10 percig főzzük. A fűzhelyről levéve keverjük hozzá a krémsajtot, ízesítsük tetszés szerint borssal, és ha kell még, akkor sóval. Ha lehűlt turmixoljuk le, és tegyük be a hűtőbe. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor uborka karikákkal és kaporral díszítsük.
Előző

Sütőtök leves...

Következő

Vadhúsok...

Kövess minket!