2020. Május 25. | Orbán
Előző

Currys raguleves...

Következő

Zöldcitromos csirkecurry...

Tengeri sügér mangómártással

Tengeri sügér mangómártással
Hozzávalók (2 személyre):
2 kis tengeri sügér, kibelezve, megtisztítva
1 ek. thai piros currykrém
1 kis marék apróra vágott friss korianderzöld
1,5 dl kókusztej
2 ek. édes chiliszósz
6-8 thai bazsalikomlevél, apróra vágva
½ tk. halszósz
1 tk. rizsborecet
1 mangó, magjáról levágva, meghámozva, szeletekre vágva
vegyes salátalevelek

Elkészítés:
1. A halat vágódeszkára tesszük. A currykrémet összekeverjük a korianderrel, és a hasüregbe töltjük. Letakarjuk, hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
2. A halat tepsibe tesszük. Belekeverjük a kókusztejbe a chiliszószt, a bazsalikomot, a halszószt meg az ecetet, és ráöntjük a halra. A mangószeleteket is elrendezzük a tepsiben. Alufóliával letakartjuk, és előmelegített sütőben 200 C-on 15 percig sütjük.
3. Levesszük a fóliát, és a halat még 10-15 percig sütjük. 4 A halakat a mangóval együtt előmelegített tányérokra tesszük, rálocsoljuk a kókusztejes mártást, és a salátalevelekkel tálaljuk.
Előző

Currys raguleves...

Következő

Zöldcitromos csirkecurry...

Kövess minket!