2020. Július 09. | Lukrécia
Előző

Töltött gyöngytyúk – káposztaágy...

Következő

Paprikás – peperonis csirkeragú...

Sült csirkre – mangós-kukoricás mártásban

 Hozzávalók (4 személyre):
1 sütni való csirke
3,5 citrom leve
150 g joghurt
1 ek. őrölt curry
1 tk. szárnyashúslevespor
1 kisebb doboz konzervkukorica
1 nagyobb érett mangó
175 ml majonéz
100 ml tejszín
8 szál petrezselyem

Elkészítés:
1. Mossuk meg a csirkét, majd töröljük szárazra, és daraboljuk fel. Keverjük el 3 citrom levét a joghurttal, a curryvel és a levesporral, majd dörzsöljük be vele a csirkét, és hagyjuk állni legalább 3 órán át.
2. Melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra. Tegyük be a csirkét és grillezzük kb. 3-40 percig.
3. Csepegtessük le a kukoricát. Hámozzuk meg a mangót, majd vágjuk le a húsát a magjáról, és kockázzuk apróra. Keverjük össze a majonézt a tejszínnel és a maradék citrom levével, majd forgassuk bele a mangót és a kukoricát.
4. Mossuk meg a petrezselymet, rázogassuk szárazra, és finomra aprítva keverjük a mangós kukoricához. A csirkét a mangós kukoricás mártáshoz tálaljuk.

(forrás: Dél-Afrika ízei című könyv, 140.old., Art Nouveau kiadó)
Előző

Töltött gyöngytyúk – káposztaágy...

Következő

Paprikás – peperonis csirkeragú...

Kövess minket!