2020. Május 29. | Magdolna
Előző

Szingapúri oldalas...

Következő

Fűszeres marhahúsleves tésztával...

Rendang (Indonézia)

Rendang Rendang Rendang Rendang
Hozzávalók:
1,5 kg marhalapocka
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl kókusztej
2 tk. őrölt koriander
1 kk. őrölt édeskömény
2 tk. őrölt római kömény
1 csipet őrölt szegfűszeg
4 aprított chili (piros)
4 csík citromhéj
1 ek. citromlé
2 tk. barna cukor

Elkészítés:
1. Tisztitsuk meg a húst és vágjuk fel 3 cm-es kockákra
2. A hagymákat pépesítsük robotgéppel
3. A főzőedénybe öntsük be a kókusztejet, forraljuk fel, majd közepes lángon addig főzzük, míg a tej kb. a felére csökken. Vigyázzunk, ne hagyjuk, hogy a tej megbarnuljon.
4. Adjuk hozzá az édesköményt, a rómaiköményt, a koriandert és a szegfűszeget, majd egy perc kevergetés után tegyük bele a húst. Ha a hús színe megváltozik - 2-3 perc - adjuk hozzá a pépesített hagymát, a chilit, a citromhéjat, a citromlét és a cukrot. Kis lángon főzzük, egészen addig, amíg besűrűsödik. Ez kb. 2 órát jelent. Néha kavarjuk meg, nehogy leragadjon. Majd folytassuk a főzést, amíg a kókusztejből az olaj a felszínre jön és hagyjuk, hogy a curry megszínesedjen. Akkor jó, ha barna és felszívta az összes levet.

Tálalhatjuk friss és párolt zöldséggel, vagy, akik tartalmasabb étkezésre vágynak, rizs körettel. Hasonlóan a hazai töltött káposztához, a Rendang is csak finomabb lesz, ha hagyjuk az ízeket összeérni, és az elkészítést követően 2-3 nap múlva fogyasztjuk. (alacsony hőmérsékleten, lassan melegítsük)
Előző

Szingapúri oldalas...

Következő

Fűszeres marhahúsleves tésztával...

Kövess minket!