2020. Július 04. | Ulrik
Előző

A tenger gyümölcsei...

Következő

Lazac fűszeres panírban...

Osztriga fűszeres vajban

Hozzávalók:
1 teáskanál édeskömény, őrölt
1 csésze vaj, felolvasztva
1 evőkanál mogyoróhagyma, apróra vágva
1 evőkanál apróra vágott édeskömény zöldje
1 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 teáskanál só
24 bontatlan, friss, élő osztriga közepes

Elkészítés:
Gyújtsa meg a grillt, vagy melegítse elő a sütőt 260 ° C-ra. Egy kis tálban keverje össze a vajat, az őrölt édesköményt, a gyöngyhagymát, a mogyoróhagymát, az édeskömény zöldjét, a borsot és a sót. Helyezze az osztrigákat a rostrácsra, fedje le fóliával, és süsse 3-5 percig, vagy amíg el nem kezd sziszegni. Ekkor vegye le a sütőrácsról, óvatosan feszítse ki késsel az osztriga házát, vegye ki belőle az osztrigákat. A héjának az egyik felét dobja el. Minden osztriga tetejére tegyen fél teáskanál fűszeres vajat. Helyezze vissza a grillre, vagy a sütőrácsra, és süsse tovább, amíg a fűszeres vaj meg nem olvad, és át nem járja az osztrigákat.
Előző

A tenger gyümölcsei...

Következő

Lazac fűszeres panírban...

Kövess minket!