2017. Augusztus 22. | Menyhért, Mirjam
Előző

Villányi „pink” maraton...

Következő

Öt dolog a pulykáról...

Tejben, vajban, málnahabban...

Bereznay Tamás

A klasszikus piskótatekercs szinte mindannyiunkban a nagymamáknál töltött délutánokat idézi. Bereznay Tamás nagy rajongója a tejalapú desszerteknek, így most egy könnyed málnás habbal gondolta újra a receptet, amely egyszerre ébreszt nosztalgikus emlékeket, és számít igazán trendi édességnek.  

 

A konyhám alappillére a hazai tej és a tejalapú friss, tartósító- és ízfokozómentes anyagok. Minden alkalommal kizárólag vajjal dolgozom és rendkívül fontos számomra, hogy friss természetes alapanyagokból készítsem az ételeim.  A tej felhasználása valóban kimeríthetetlen, legyen szó előételről, egy ízletes főfogásról vagy egy ínycsiklandozó desszertről. Már most elmondhatom, hogy az idei nyár abszolút slágere a málnahabos tekercs. A tej, illetve pontosabban a tejszín és az ízletes pirosló málna párba állítva, könnyed piskótába burkolva tökéletes befejezése lehet valamelyik étkezésnek.” – mondta a séf, majd hozzátette „A málnaszezon közepén dobjukfel a hétvégi menüt egy könnyed, tejes nyári édességgel.

 

Málnahabos tekercs receptje ITT 

Előző

Villányi „pink” maraton...

Következő

Öt dolog a pulykáról...

Kövess minket!