2020. November 25. | Katalin
Előző

Sós desszertek a meleg napokra...

Következő

A tökéletes pulykagrillezés...

Sör és gyümölcs?

Grillezni készülünk, de nem tudjuk, milyen sör illik legjobban a kedvenc fogásunkhoz? Nem érdemes a véletlenre bízni a döntést, hiszen egy jól megválasztott sör tökéletesen kiemeli az ételek zamatát. Íme, a Maltman összegyűjtötte a legjobb kombinációkat a nyári sütögetésekhez.

 

Grillsajtos fogások

Sokan a borokkal kapcsolják össze a sajtokat, pedig a söröknek ugyanúgy megvan a létjogosultsága arra, hogy a megfelelő sajttal kombinálva izgalmas, különleges ízélményt nyújtsanak. A sör-sajt párosítás elsődleges szempontja, hogy hasonló intenzitása legyen a sörnek és a sajtnak. Puha, friss sajtokhoz, mint például a feta és a mascarpone, leginkább egy lágy lager illik, míg egy érettebb camemberthez inkább egy klasszikus porter, vagy egy gyümölcsös ale passzol. Ha valaki a félkemény sajtokra esküszik, annak egy könnyed IPA-t ajánlunk.

 

Ropogós grillhúsok

Ahány hús, annyiféle sör... Egy egyszerű grillezett csirkét is számtalan módon el lehet készíteni: lehet édes, sós, füstös vagy akár csípős. A fűszerek intenzitásától függően érdemes megválasztani a sört, azonban mivel alapvetően egy könnyű ételről van szó, ezért egy hasonlóan könnyed lagerrel nem lőhetsz mellé.  Ha inkább marhát fogyasztanánk, válasszunk egy különleges barnasört, amennyiben sertés lesz terítéken, egy karakteres lagert érdemes beszerezni.

 

Grillezett halak

A nyári sütögetések egyik legkönnyebb és legegészségesebb étele a hal, akár nyársra húzzuk, akár roston, grillen sütjük. Fogyaszthatjuk grillezett zöldségekkel, fokhagymás-fűszervajas baguette szeletekkel, sörök terén pedig elsősorban az APA-IPA vonalat ajánljuk hozzá.

 

Gyümölcsös, csokoládés grilldesszertek

A grillezés nemcsak a húsokat részesíti előnyben: rengeteg íncsiklandó gyümölcsös recept létezik: a sárgabarack például kiválóan grillezhető, ráadásul vaníliafagylalttal feldobva igazán különleges desszert készülhet belőle. A gyümölcsös ízekhez egyértelműen APA, NEIPA vagy búzasört ajánlott fogyasztani, a csokoládés megoldásokhoz viszont a stout vagy porter sör a legjobb kombináció.

 

Előző

Sós desszertek a meleg napokra...

Következő

A tökéletes pulykagrillezés...

Kövess minket!