2019. Február 19. | Zsuzsanna
Előző

Néhány szó a gö...

Következő

Jordán ízek...

Gál Tibor Emlékdíj

Ifj.Gál Tibor
A Gál Tibor Emlékdíjat Puskás Attila, a Magyar Borok Bálja ügyvezetője 2006-ban alapította a család támogatásával, azzal a céllal, hogy a közönség szavazatai alapján az év "Kedvelt Borásza" kapja meg ünnepélyes keretek között minden évben a magyar Borok Bálján.

A család kérésére a díjazottak köre 2011-benmegváltozott, s azóta egy olyan borász kaphatja a díjat, aki alkalmazottként dolgozik valamely pincészetben. Ez évben a Magyar Borok Báljának szervezését új csapat vette át, aki ifjabb Gál Tiborral és családjával egyeztetve úgy döntöttek, hogy átlakítják a koncepciót annak érdekében, hogy az még inkább segítse a hazai borászok fejlődését. Ifjabb Gál Tibor ezzel kapcsolatban elmondta: „Egyre több az általános ismertségnek örvendő magyar pincészet, mellettük azonban sok olyan tehetség dolgozik országszerte, akikre eddig nem figyelt fel a nagyközönség. Ezért az Év Bortermelője cím birtokosaiként országosan ismert borászokat kértük fel arra, hogy ajánljanak a borkedvelők figyelmébe a borrégiójukban dolgozó, de tágabb fogyasztói kör számára egyelőre kevésbé ismert borászokat.” Az öt legtöbb szavazatot kapott borász közül neves szakemberekből álló zsűri dönti el, hogy ki kapja meg a tanulmányi ösztöndíjjal és hirdetési csomaggal is járó Gál Tibor Emlékdíjat, amelyet ezúttal is a Magyar Borok Bálján adnak át.

A jelöltekre 2014. február 15-ig lehet szavazni az alábbi facebook oldalon: https://www.facebook.com/magyarborokbalja/app_743943075634542
Előző

Néhány szó a gö...

Következő

Jordán ízek...

Kövess minket!