2020. Július 05. | Emese, Sarolta
Előző

Garnéla kókuszos panírban...

Következő

Dél-afrika gasztronómiája...

Lazac gyömbéres szójaszósszal

Hozzávalók:
80 dkg lazac filé
1/4 csésze csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
1/4 teáskanál pirospaprika
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/8 teáskanál szezámolaj
2 dkg olívaolaj, vagy vaj

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze az összetevőket, majd a lazac mind két oldalát jó erősen dörzsöljük be vele. Grillen, vagy serpenyőben közepes lángon (a serpenyőt kenjük ki pici olívaolajjal, vagy vajjal) süssük ki mind két oldalát kb. 5-6 percig, vagy amíg a lazac meg nem puhul. (hústű próbával a kezdő szakácsnők is könnyedén megállapíthatják, hogy mikor lesz kellően átsült)
Előző

Garnéla kókuszos panírban...

Következő

Dél-afrika gasztronómiája...

Kövess minket!