2019. Szeptember 16. | Edit
Előző

Chilis strucc steak...

Következő

Csirkemájas croissan...

Kudu ragu

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg kudu comb (helyettesíthető báránycombbal)
30 dkg póréhagyma, karikára vágva
20 dkg gomba, nagyobb darabokra vágva
20 dkg sárgarépa, nagyobb darabokra vágva
1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
2 db zöldpaprika, nagyobb darabokra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
rozmaring, majoranna
só, bors
olívaolaj
1 dl vörösbor

Elkészítés:
A megmosott húst kockázzuk fel, majd tegyük be egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a rozmaringot, a majoránnát, a fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, és hagyjuk a hűtőszekrényben min. 4-5 órát állni a pácban. Amikor befejeztük a pácolást, egy serpenyőben hevítsük fel az olivaolajat, és pirítsuk meg benne a hagymákat. Adjuk hozzá a húst, és azt is pirítsuk meg, majd öntsük rá a vörösbort, és egy kevés vízzel felöntve pároljuk meg. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket puhulási sorrendben, először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gomba kerüljön a serpenyőbe. Ha szükséges, öntsük fel vízzel.
Előző

Chilis strucc steak...

Következő

Csirkemájas croissan...

Kövess minket!