2019. Július 16. | Valter
Előző

Jegeskávé diétázóknak...

Következő

Mentás elixír...

Freddo espresso

Hozzávalók:

1 adag lefőzött hideg eszpresso kávé

2 dl tej

1dl tört jég

1 gombóc vanília vagy csoki fagylalt

1 tk. reszelt csoki

 

Elkészítés:

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető jegeskávé a freddo espresso. Megvalósításhoz vegyünk egy vastag falú, hosszú nyakú üvegpoharat és tegyünk az aljára 1 dl tört jeget. A jég ágyra helyezzünk csoki- vagy vanília ízű fagylalt gombócot. Ezt követően ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval, vagy csokidarabokkal, majd a jégre és a fagylaltra öntsük rá a már lefőzött hideg eszpresszó kávét és 1-2 dl tejet. 

 

Kínálás:

Az elkészült kávékülönlegességet tejszínhabbal díszíthetjük. A szívószálról se feledkezzünk meg, hiszen így tovább tarthat a jeges élvezet!

Forrás: Rutai Gergely, Catler

Előző

Jegeskávé diétázóknak...

Következő

Mentás elixír...

Kövess minket!