2020. Július 04. | Ulrik
Előző

Sertéshús zöldségekkel...

Következő

Tandori csirke (India)...

Hagymás padlizsánsaláta

Hagymás padlizsánsaláta
Hozzávalók (4 személyre):
4 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)
1 vöröshagyma, szeletelve
4 mogyoróhagyma, apróra vágva
4 újhagyma, karikára vágva
35 dkg padlizsán, karikára vágva
2 ek. thai zöld currykrém
2 ek. thai szójaszósz
1 tk. pálmacukor (vagy világosbarna, lágy cukor)
10 dkg kókuszkrém, darabokra vágva
1 ek. víz
1 kis marék friss korianderzöld, apróra vágva
néhány thai bazsalikomlevél, apróra vágva
1 kis marék apróra vágott petrezselyem
10 dkg ruccola
2 ek. édes chiliszósz



Elkészítés:
1. Az olaj felét felmelegítjük egy wokban (vagy nagy serpenyőben), és az összes hagymafélét 1-2 percig sütjük, hogy kissé megpuhuljon, de még ne piruljon meg. Kivesszük, félretesszük.
2. Beletesszük a padlizsánkockákat, ha szükséges több adagban, és szükség szerint olajat is adunk hozzá. A padlizsánt ropogósra és aranybarnára sütjük.
3. Az összes padlizsánt és a hagymát visszatesszük a wokba, hozzáadjuk a currykrémet, a szójaszószt és a cukrot. Beletesszük a kókuszkrémet, a vízzel addig főzzük, míg feloldódik. Belekeverjük a koriander java részét, a bazsalikomot és a petrezselymet.
4. A ruccolát megforgatjuk az édes chiliszószban. A hagymás padlizsánsalatát megszórjuk a maradék zöldfűszerrel. A ruccolát mellé kínáljuk.
Előző

Sertéshús zöldségekkel...

Következő

Tandori csirke (India)...

Kövess minket!