2019. December 10. | Judit
Előző

Currys zöldség...

Következő

Csőben sült paradicsomos cukkini...

Zürichi szeletelt hús

Hozzávalók:

60 dkg borjúhús
3 evőkanál zsír vagy olaj

4 közepes méretű lilahagyma 
1 ek. liszt

2 dl fehérbor
2 dl tejszín
ízlés szerint só, bors, reszelt citromhéj

 

Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, tegyük bele a húst és nagy lángon pirítsuk meg. Vegyük ki és tartsuk melegen. A finomra vágott hagymát a fennmaradt olajon pároljuk meg. Öntsük rá a lisztet, majd a fehérbort és addig főzzük, amíg a felére nem fő. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, hagyjuk egy kicsit sűrűsödni. Fűszerezzük sóval, borssal, egy pici citromhéjjal, majd forgassuk bele a húst a szószba. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel. Azonnal lehet tálalni, akár petrezselymes burgonyával, akár kifőtt tésztával, bár a svájciak leginkább rösztivel fogyasztják.

Előző

Currys zöldség...

Következő

Csőben sült paradicsomos cukkini...

Kövess minket!