2019. Június 19. | Gyárfás
Előző

Avokádó és édeskömény saláta...

Következő

Petrezselymes krémleves...

Zöldborsó krémleves sajtos bagettel

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg zöldborsó

10 dkg kemény sajt

1 dl főzőtejszín

1 liter zöldség alaplé

1 csokor friss petrezselyem zöld, apróra vágva

2 ek.olívaolaj + 2 ek. a bagetthez

ízlés szerint só, bors

8 szelet kenyér bagett

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 C-fokra. Reszeljük le a sajtot. Egy közepes méretű lábosba tegyük be a borsót és öntsük fel az alaplével. Amikor forr, vegyük lejjebb a lángot és főzzük 10 percig, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Főzzük további 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. Vegyünk ki belőle egy-két kanál zöldborsót a díszítéshez, majd tegyük hozzá a petrezselymet és turmixoljuk le.

Kenjük meg a bagett szeletkéket az olívaolajjal és helyezzük egy hőálló tálba. Tegyük a sütőbe 5-7 percre, majd vegyük ki, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük további 5 percig.

 

Tálalás: A tálkákba, vagy tányérba helyezett leves tetejére tegyünk pár szemet a kivett zöldborsóból és egy evőkanál tejszínt.  Kínáljuk mellé a sajtos pirítósokat.  

Előző

Avokádó és édeskömény saláta...

Következő

Petrezselymes krémleves...

Kövess minket!