2017. Augusztus 22. | Menyhért, Mirjam
Előző

Édes csirkemell pirított zöldbabbal...

Következő

Padlizsános mártogató...

Tonhalas kebab

Hozzávalók:

4 szelet 15 dkg-os tonhal

12 szem koktélparadicsom

1 db darabolt cukkini

2 fej lilahagyma

1 db kimagozott, darabolt piros húsú kaliforniai paprika

1 db kimagozott, darabolt sárga húsú kaliforniai paprika

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó

ízlés szerint bors

néhány gerezd zöldcitrom

 

Elkészítés:

A fanyársakat 30 percre áztassuk vízbe, közben forrósítsuk fel a grillsütőt. Az egyenként kb. 15 dekás tonhalszeleteket kockázzuk fel kb. 2,5 centisre.  A lilahagymát hámozzuk meg, a gyökér felőli végét hagyjuk egyben, és hosszában mindegyiket vágjuk 6 cikkre.  A halat és a zöldségeket osszuk 8 egyenlő részre, fűzzük a fanyársakra, és a kebabokat rendezzük el a grillserpenyőn.  Egy kis tálkában keverjük össze az olajat és az oregánót. Ízesítjük borssal. A kebabokat kenjük meg vékonyan olajjal, és süssük a forró grill alatt 10-15 percig, vagy amíg egyenletesen megsülnek. Időnként forgassuk meg. Ha nem fér az összes kebab a grillre, több adagban süssük. Az elkészült kebabokat tartsuk melegen, amíg a többi is megsül. Tálaláskor díszítsük zöldcitrommal

 

Cimkék:
Előző

Édes csirkemell pirított zöldbabbal...

Következő

Padlizsános mártogató...

Kövess minket!
Cimkefelhő