2020. Január 26. | Vanda, Paula
Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Fehér paradicsomleves zellerrel és má...

Tonhal filé fahéj-szezám kéregben, chili-mangó salátán

Hozzávalók (4 személyre)

600 gr vörös tonhal

1 ek. fahéj

2 ek. szezámmag, fehér

2 ek. szezámmag, fekete

ízlés szerint só

frissen őrölt bors

olívaolaj

 

Salátához:

1 mangó

1 mogyoróhagyma

1 marék menta

1 kicsi piros paprika

2 piros chili paprika

1 kezeletlen narancs

olívaolaj

ízlés szerint só

ízlés szerint balzsam ecet

 

Elkészítés:

Hámozzuk meg a mangót, vágjuk apró kockákra. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát, finomra a mentát és a koriandert, majd a paprikát és a chilit. Keverjük össze a sót, a balzsam ecetet és az olívaolajat, majd ehhez a páchoz adjuk hozzá a saláta többi összetevőjét – a narancsot kivéve – és hagyjuk kb. 30 percig érni.

Reszeljük le a narancs héját.

Keverjük össze a sót és a borsot a fahéjjal, tegyük egy tányérra. Keverjük össze a kétféle szezámmagot, azt is tegyük egy tányérra. A tonhalból akkora adatokat vágjunk, hogy sütés után jól szeletelhető legyen. Forgassuk meg jól a fűszerkeverékben, majd nedves kézzel forgassuk a szezámmagba. Figyeljünk arra, hogy jól megtapadjon a halon. Egy serpenyőbe forrósítsunk fel egy kevés olívaolajat és süssük át a tonhalak mindkét oldalát médiumra (kb. 2-2 perc). Vágjuk a sült tonhalakat vékony szeletekre.

 

Tálalás:

Helyezzük a mangó salátát egy tányérra, tegyük a tetejére a tonhal szeleteket. Díszítsük korianderszárral és narancshéjjal.




Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Fehér paradicsomleves zellerrel és má...

Kövess minket!