2019. Július 20. | Illés
Előző

Spárga fűszeres remoulade mártással...

Következő

Spárga saláta eper...

Tavaszi muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

250 g liszt

4 csipetnyi só

120 g hideg vaj

1 tojás

 

A töltelékhez:

2 maroknyi friss spenótlevelet

2 közepes méretű kápia paprika

3 tojás

350 ml tej

1 nagy maroknyi reszelt cheddar sajt

ízlés szerint só és bors

 

Ezen kívül:

Liszt a munkafelülethez

Vaj a formákhoz

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval. Vágjuk a vajat kis kockákra, és gyúrjuk össze a tojással és a liszttel, amíg sima állagú nem lesz. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és helyezzük 30 percre a hűtőszekrénybe.

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. A tésztát finoman nyújtsuk ki enyhén lisztes munkafelületen, vágjunk köröket, amelyek átmérője körülbelül 10-12 cm. Vajazzuk ki a muffin formákat és helyezzük bele a tészta köröket. A töltelékhez mossuk meg a zöldségeket, vágjuk apróra. Tegyük a tojást a tejjel és a reszelt sajttal egy tálba, habverővel keverje össze. Tegyük bele a sót, a borsot és a zöldségeket. Ismét keverjük össze, majd öntsük a keveréket a tésztára és süssük 20-25 percig.

Tálalás:Hagyjuk enyhén kihűlni a muffinokat, vegyük ki a formákból és még langyosan tálaljuk.

Előző

Spárga fűszeres remoulade mártással...

Következő

Spárga saláta eper...

Kövess minket!