2018. Szeptember 23. | Tekla, Líviusz
Előző

Borscs...

Következő

Darált húsos pite...

Spenótos pite fetával

Hozzávalók (8 szelet):

50 dkg mélyhűtött szálás spenót

25 dkg réteslap

25 dkg ricotta

20 dkg feta sajt

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dkg fenyőmag

1 db tojás

¼ tk. őrölt szerecsendió

6 ek. olívaolaj

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Engedjük fel a spenótot, öntsük le róla a felesleges nedvességet. A finomra vágott hagymát pirítsuk üvegesre 1 ek. olajban, majd tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát. Pirítsuk további pár percig, majd öntsük a spenóthoz. Tegyük hozzá a ricottát, a fetát, a felvert tojást, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.

 

Vegyünk elő egy kapcsos tortaformát és simítsuk bele az egyik réteslapot, úgy, hogy maradjon pereme is. Kenjük meg olívaolajjal, majd jöhet a következő réteslap, majd az olaj. Ezt ismételjük meg még kétszer, hogy összesen 4 rétegű legyen a réteslap. Tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük 10 percig.

 

Vegyük ki a sütőből, helyezzük rá a spenótos masszát. A megmaradt réteslapokat olajozzuk be és helyezzük a töltelék tetejére. Egy kicsit nyomkodjuk meg, majd hintsük rá a fenyőmagot. Tegyük vissza a sütőbe és süssük kb. 35 percig.

 

Előző

Borscs...

Következő

Darált húsos pite...

Kövess minket!