2019. Május 25. | Orbán
Előző

Tavaszi muffin...

Következő

Húsvéti bárány zöldségágyon...

Spárga saláta eper

Hozzávalók:

500 g zöld spárga

300 g eper

3 evőkanál fenyőmag

borsmentalevél

ízlés szerint tengeri só, porcukor, őrölt bors

 

Öntet:

2 evőkanál méz

3 evőkanál fehér balzsamecet

½ lime leve

2 evőkanál olívaolajat

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a spárgát, vágjuk le a végét, a többi részét daraboljuk fel 5 mm-es vékony szeletekre. Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, adjunk hozzá egy kis olívaolajat, és a fenyőmaggal együtt a közepes méretűre vágott spárga végeket. Amikor a spárga már nem nyers, de még egy kicsit roppanós sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kis porcukorral, majd tegyük egy tálba, és hagyja lehűlni.

 

Eközben mossuk le az epreket, távolítsuk el a szárakat, vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. Tegyük a mézet, a balzsamecetet és a lime levét egy tálba, keverjük össze, majd tegyük hozzá az olívaolajat és ismét keverjük jó erőteljesen össze. Ha a spárga kihűlt, keverjük össze a mártással és hagyjuk állni kb. 5-10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

 

Tálalás: osszuk négyfelé, helyezzük mélytányérra, szórjunk rá borsmenta leveleket. Olíva olajos kenyér illik hozzá.

Előző

Tavaszi muffin...

Következő

Húsvéti bárány zöldségágyon...

Kövess minket!