2019. December 08. | Mária
Előző

Fehér paradicsomleves zellerrel és má...

Következő

Tavaszi muffin...

Spárga fűszeres remoulade mártással

Hozzávalók (4 fő részére)

1 kg fehér spárga

1 citrom

1 tk cukor

2 teáskanál só

 

remoulade mártáshoz:

200 g natúr joghurt

1 teáskanál édes mustár

2 csemegeuborka, apróra vágva

1 evőkanál kapribogyó

3 szár petrezselyem

1 szár tárkony

1 csomag metélőhagyma

1 csomó turbolya

ízlés szerint tengeri só, bors

1 csipetnyi édes-nemes paprika por

1 lemezt citromléből

 

Elkészítés:

A spárgát alaposan tisztítsuk meg. Először érdemes egy kicsit beáztatni, majd folyó víznél alaposan megmosni. A szárak alját távolítsuk el, oly módon, hogy hajlítsuk meg a szárát, addig, míg magától eltörik. A letört részt tartsuk meg. A fennmaradó szárat késsel, vagy burgonya hámozóval hámozzuk meg.

Egy megfelelő méretű lábosba forraljunk fel sós vizet, adjuk hozzá a spárgát, forraljuk fel, majd közepes hőfokra állítva főzzük meg, vastagságától függően 10-12 percig. Vegyük ki a vízből a spárgát, helyezzük egy rácsra és hagyjuk egy kissé lehűlni.

A mártáshoz vágjuk össze a zöldségeket, majd helyezzük egy tálba az összes összetevőt és keverjük jól össze. Ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével.

 

Tálalás:

A spárgát helyezzük négy tányérra, majd öntsünk rá remoulade mártást. Kínáljuk sült burgonyával vagy szezonális salátával. Díszíthetjük vékonyra karikázott piros retekkel, petrezselyemzölddel.

Előző

Fehér paradicsomleves zellerrel és má...

Következő

Tavaszi muffin...

Kövess minket!