2019. Június 16. | Jusztin
Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Tavaszi muffin...

Spárga fűszeres remoulade mártással

Hozzávalók (4 fő részére)

1 kg fehér spárga

1 citrom

1 tk cukor

2 teáskanál só

 

remoulade mártáshoz:

200 g natúr joghurt

1 teáskanál édes mustár

2 csemegeuborka, apróra vágva

1 evőkanál kapribogyó

3 szár petrezselyem

1 szár tárkony

1 csomag metélőhagyma

1 csomó turbolya

ízlés szerint tengeri só, bors

1 csipetnyi édes-nemes paprika por

1 lemezt citromléből

 

Elkészítés:

A spárgát alaposan tisztítsuk meg. Először érdemes egy kicsit beáztatni, majd folyó víznél alaposan megmosni. A szárak alját távolítsuk el, oly módon, hogy hajlítsuk meg a szárát, addig, míg magától eltörik. A letört részt tartsuk meg. A fennmaradó szárat késsel, vagy burgonya hámozóval hámozzuk meg.

Egy megfelelő méretű lábosba forraljunk fel sós vizet, adjuk hozzá a spárgát, forraljuk fel, majd közepes hőfokra állítva főzzük meg, vastagságától függően 10-12 percig. Vegyük ki a vízből a spárgát, helyezzük egy rácsra és hagyjuk egy kissé lehűlni.

A mártáshoz vágjuk össze a zöldségeket, majd helyezzük egy tálba az összes összetevőt és keverjük jól össze. Ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével.

 

Tálalás:

A spárgát helyezzük négy tányérra, majd öntsünk rá remoulade mártást. Kínáljuk sült burgonyával vagy szezonális salátával. Díszíthetjük vékonyra karikázott piros retekkel, petrezselyemzölddel.

Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Tavaszi muffin...

Kövess minket!