2020. Július 05. | Emese, Sarolta
Előző

Burgonyasaláta rákkal, avokádóval...

Következő

Currys zöldség...

Sörkorcsolya – citrusos pohárdesszert

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg mascarpone

20 dkg zsíros, görög joghurt

2 tojás sárgája

2-3 evőkanál vaníliás cukor

1 narancs, 1 citrom, 1 lime

1 evőkanál balzsamecet-krém

1 csokor citromfű

1 kanál habfix

5 karika zabkeksz

kevés fahéj

a díszítéshez egy őszibarack és pár levél menta

 

Elkészítés:

A tojássárgáját felverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a mascarponét és a joghurtot. Lereszeljük a citrusok héját és a keverékhez adjuk az apróra vágott citromfűvel, és a fahéjjal együtt. Ezután a keverékbe forgatjuk a balzsamecet krémet és a habfixálót, hogy stabil legyen a krém, majd 1 órán keresztül a mélyhűtőben dermesztjük. A zabkekszeket egy pohár aljára morzsoljuk és rárétegezzük a krémet. A héjuktól megfosztott citrusokat apró gerezdekre vágjuk és gazdagon a krémre rétegezzük. Megismételjük a rétegezést, de az utolsó adag krémre már nem a citrusok, hanem egy vékony őszibarack gerezd, kis zabkeksz darabka és menta kerül díszítésnek.

 

A bajor stílusú búzasör frissítő citrusos ízeivel csodásan harmonizál a pikánsan savanykás joghurt. A zabkeksz a könnyed búzamalátával alkot íz-egységet, míg a búzasör szegfűszeges-fűszeres észterei a fahéjjal teljesítik ki az ízeket. A gyümölcsös észterek az őszibarack friss illatával játszanak, miközben a lágy komlókeserű a citromfűvel harmonizál. Igazi csábító nyári desszert.

 

Recept: Vásárhelyi István sörgasztronómus

Előző

Burgonyasaláta rákkal, avokádóval...

Következő

Currys zöldség...

Kövess minket!