2019. Július 16. | Valter
Előző

Karfiol felfújt...

Következő

Avokádó és édeskömény saláta...

Sajtfondü

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg különféle fondü sajt (javasolt sajtok: svájci ementáli, Appenzeller vagy gruyere, angol cheddar, holland gouda, francia comté sajtok, olasz fontina, nem túl érett brie sajt)

1 - 2 dl fehér bor

0,5 dl cseresznyepálinka

ízlés szerint só, bors, szerecsendió

 

Elkészítés:

A speciális sajtfondü edényt jó alaposan kenjük ki fokhagymával.  Többféle – általában négyfajta – szobahőmérsékletű reszelt sajtot olvasszuk fel a fehér borral, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon. Fontos, hogy ne összevissza kavargassuk, hanem nyolcasokat írjunk le kavarás közben! Amikor már megolvadt a sajt egy kis pálinkát adjunk hozzá. Sóval, borssal, szerecsendióval, összezúzott fokhagymával fűszerezzük. A fondü villára kenyérdarabokat szúrva „tunkoljuk” ki a sajtot. Az ínyencek alma, vagy körtedarabokat szúrnak kenyér helyett villájukra, de fogyaszthatjuk nyers, vagy restre párolt zöldségekkel, esetleg előre megsütött és apróra szeletelt hússal. Némi finom száraz fehér bor dukál mellé. 

Előző

Karfiol felfújt...

Következő

Avokádó és édeskömény saláta...

Kövess minket!