2018. Szeptember 23. | Tekla, Líviusz
Előző

Kisautó pulyka mellsonkával...

Következő

Pulykamell pesztóval...

Pulykasonkás mini linzer

Hozzávalók:

25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 kávéskanál só
3-4 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:
1 lilahagyma
3 tojás
reszelt trappista
4 evőkanál krémsajt
10 dkg szeletelt pulykamell sonka
só, bors

 

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval és a vajjal, míg morzsás nem lesz. Kézzel gyúrjuk tovább, miközben kanalanként adagoljuk a keverékhez a vizet, amíg összeáll tésztává. Formázzunk belőle gombócot, csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe fél órára. Egy keverőtálba verjük fel a tojásokat, és keverjük össze a krémsajttal és a reszelt sajttal, ízesítsük sóval, borssal. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, vágjuk megfelelő méretű darabokra, majd helyezzük a kivajazott mini tortaformákba. Hajtogassunk mindegyik tésztakosárkába egy sonkaszeletet, rakjuk körbe a felszeletelt hagymával, majd töltsük fel a sajtos-tojásos masszával. Előmelegített, 190°C-os sütőben süssük, addig amíg piros nem lesz.

recept: Dosso Gabi, Gallicoop

 

Előző

Kisautó pulyka mellsonkával...

Következő

Pulykamell pesztóval...

Kövess minket!