2020. Június 05. | Fatime, Fatima
Előző

Vega fokhagymás tészta...

Következő

Pulykás lasagne falatok...

Pisztáciapesztós cukkinileves zöldborsóval és fehérbabbal

Hozzávalók (4 személy):

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

½ kg cukkini

200 dkg Vapeur zöldborsó

1 doboz Vapeur Canellini fehérbab

1 l. alaplé

ízlés szerint só, bors

½ citrom héja és facsart leve

1,5  dl joghurt

olívaolaj

Pestóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve

bors
olívaolaj

 

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsünk fel egy kis olajat és dinszteljünk meg egy fej apróra vágott hagymát, majd adjunk hozzá egy gerezd szeletelt fokhagymát. Kockázzuk fel fél kiló cukkinit és dobjuk a lábasba ezt is, majd pároljuk pár percig! Adjunk hozzá zöldborsót és a fehérbabot, majd öntsük fel egy liter alaplével, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon főzzük pár percig.

 

Ameddig a leves fő, készítsük elő a pesztót és a joghurtot. Egy mozsárba keverjük össze a hozzávalókat, rreszeljük bele fél citrom héját, illetve facsarjuk bele a levét is. Pépesítsük homogénra. krémes állagú legyen.

 

Tálalásnál kanalazzunk a levesre a joghurtból és a pesztóból is, mellé pedig kínáljunk friss bagettet.

recept: Bonduell

Előző

Vega fokhagymás tészta...

Következő

Pulykás lasagne falatok...

Kövess minket!