2019. December 10. | Judit
Előző

Zöldborsó krémleves sajtos bagettel...

Következő

Fehér paradicsomleves zellerrel és má...

Petrezselymes krémleves

Hozzávalók (4 személyre):

2 edk. sótlan vaj

2 bögre apróra vágott póréhagyma (csak a fehér része)

4 bögre húslevesalaplé

1 bögre tejszín

½ közepes méretű  burgonya, apróra vágva

3 bögre finomra vágott petrezselyem zöldje + egy kis csokor a díszítéshez

½ tk. reszelt szerecsendió

1 csipetnyi só

 

Elkészítés:

Közepes hőmérsékletű lángon melegítsük fel a vajat egy mélyebb fazékban, majd tegyük bele a felvágott póréhagymát. Folytonos kevergetés közben kb. 4-5 percig pároljuk. Adjuk hozzá az alaplevet, a kockára vágott burgonyát és a felvágott petrezselyem zöldjét. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig főzzük. Ezután turmixoljuk le, és a krémes állagú levest tegyük vissza a fazékba. Szép lassan csorgassuk bele a tejszínt, majd szórjuk rá a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, esetleg borozzuk.

 

Tálalás: Mielőtt az asztalra tesszük, díszítsük néhány élénkzöld petrezselyem zöldjével. Hidegen és melegen is kitűnő étel.

 

Forrás: Eszterhai Katalin: Akaratunk gyógyító ereje című könyve  (lásd könyvajánlónkat: ITT )

Előző

Zöldborsó krémleves sajtos bagettel...

Következő

Fehér paradicsomleves zellerrel és má...

Kövess minket!