2020. Május 25. | Orbán
Előző

Pulykás lasagne falatok...

Következő

Citromos-tejszínes zöldséges penne...

Pappardelle Puttanesca

Hozzávalók (4 személyre):

450 g szélesmetélt tészta

6 érett szilvaparadicsom

60 ml extraszűz olívaolaj

1 evőkanál oregánó

1 teáskanál majoránna

1⁄4 teáskanál őrölt pirospaprika

250 g aprított fekete olajbogyó

65 g kapribogyó

4 gerezd zúzott fokhagyma

10 szardellafilé aprítva

6 vékony szelet ementáli sajt

 

Elkészítés:

Tegyünk egy serpenyőbe olívaolajat és pároljuk meg rajta  a paradicsomot. Forraljunk fel sós vizet és főzzük ki a tésztát, al dante-re. A paradicsommártáshoz apránként adjuk hozzá a többi hozzávalót, folyamatos kevergetés mellett. Öntsük a mártást a kifőtt tésztára és máris tálalhatjuk. Mindössze 20 perc alatt tápláló és egészséges étel került az asztalra! Az olaszok nem minden tésztára tesznek reszelt sajtot, ebben a receptben sem szerepel, de aki azzal szereti, reszeljen a tetejére parmezánt.

recept: iCook

 

Előző

Pulykás lasagne falatok...

Következő

Citromos-tejszínes zöldséges penne...

Kövess minket!