2017. Október 17. | Hedvig
Előző

Tonhalas kebab...

Következő

Bulgur saláta...

Padlizsános mártogató

Hozzávalók (6-8 főre):

40 dkg padlizsán

2 ek. finomra vágott petrezselyem

1 gerezd zúzott fokhagyma

2 szál finomra vágott újhagyma

ízlés szerint só, bors

5 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben forrósítunk fel négy evőkanál olívaolajat. Tegyük bele a felszeletelt padlizsánt, és addig süssük, amíg megpuhul és finom barnás színt kap. Húzzuk le a tűzhelyről, és hagyjuk hűlni. (A padlizsánszeletek hűlés közben újra kiengedik az olajat.) Másik serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát, pároljuk 3 percig, amíg a hagyma megpuhul. Keverjük a padlizsánhoz és hagyjuk kihűlni. Az összes hozzávalót robotgépben aprítsuk darabos pürévé. Tegyük egy tálalóedénybe és keverjük hozzá a felaprított petrezselymet. Ha szükséges ízesítsük még. Fedjük le és tegyük a hűtőbe fél órára. Tálaláskor szórjuk meg pirospaprikával és kínáljunk hozzá pirított bagettet.

 

Előző

Tonhalas kebab...

Következő

Bulgur saláta...

Kövess minket!