2017. December 13. | Luca, Otília
Előző

Nagymama főztje, cserépedényben...

Következő

Fettucine Alfredo...

Őszi saláta töltött gombával

Hozzávalók (2 fő):

4 óriás gomba

4 púpozott teáskanál fűszeres krémsajt

2 szárított paradicsom (kihagyható)

1/2 kis vörös káposzta, vékonyra szeletelve

2 sárgarépa, hámozva és vékony csíkokra vágva

10 dkg zöld saláta keverék, megmosva

4 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál fehér balzsamecettel

1 evőkanál méz

só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra, a tepsi aljára tegyünk sütőpapírt. A gombákat tisztítsuk meg, a szárát vegyük ki. Fejjel lefelé helyezzük a tepsire, majd töltsük meg a sajttal. Szórjuk meg az apróra vágott szárított paradicsommal. Tegyük be a sütőbe és süssük öt percig. Közben készítsük el a salátaöntetet. Az olívaolajat a balzsamecettel és a mézzel alaposan keverjük össze. Ízesítsük sóval, borssal. Egy tálba tegyük bele a salátát, a sárgarépát, a káposzta csíkokat. Keverjük össze, majd locsoljuk meg a salátaöntettel. Keverjük ismét össze. Helyezzük a tetejére a gombákat és találjuk azonnal.
Erika Kukri, svájci tudósító

 

Előző

Nagymama főztje, cserépedényben...

Következő

Fettucine Alfredo...

Kövess minket!