2017. November 25. | Katalin
Előző

Karfiol bundában, joghurttal...

Következő

Medvehagyma pestos tészta...

Olasz húsgombóc

Hozzávalók (4-5 személyre):

1 kg darált hús (marha, sertés, pulyka, vagy éppen vegyesen)

olívaolaj 
2 db tojás
bazsalikom

bors 

2 doboz (kb. 70-80 dkg) darabos paradicsom

1 db zellerszár, 2-3 darabra vágva

ízlés szerint édesítőszer

 

Elkészítés:

A húst fűszerezzük bőven bazsalikommal, továbbá sóval, borssal, majd tegyük bele a két tojást. Keverjük jól össze. Formázzunk belőle apró golyókat, és süssük ki olívaolajban. Vegyük ki a húst, a fennmaradt zsiradékba öntsük bele a sűrített paradicsomot és tegyük bele a zellerszárakat. Öntsük fel kb. egy-másfél deci vízzel, édesítsük ízlés szerint, majd hagyjuk főni kb. 7-10 percig. Villával törjük össze a paradicsomdarabokat rusztikusra. Vegyük ki a zellerszárakat és tegyük vissza a húst. Pár percig hagyjuk főni, hogy a húst átjárja a paradicsom íze.

Tálalás: Kínáljuk spagettival, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal, aki szereti, szórjon rá bátran parmezán sajtot.

Előző

Karfiol bundában, joghurttal...

Következő

Medvehagyma pestos tészta...

Kövess minket!