2019. Április 19. | Emma
Előző

Egészben sült pisztráng bébiparaj-sa...

Következő

Padlizsános bruschetta...

Olajbogyó krém

Hozzávalók:

25 dkg magozott fekete olajbogyó

3 db olajos szardellafilé

1-2 fokhagymagerezd (ízlés szerint)

2 ek. fenyőmag

½ ek. sós lében eltett kapribogyó

1,2 dl extra szűz olívaolaj

1 közepes méretű citrom leve

ízlés szerint bors (só a szardella miatt nem szükséges)

 

Elkészítés:

A lecsöpögtetett szardellafilét, az olajbogyót, a fenyőmagot, kapribogyót és a fokhagymát turmixgépben pépesítsük, majd öntsük hozzá az olívaolajat. Turmixoljuk tovább, míg egy kenhető krémet nem kapunk. Adjuk hozzá a citromlét és a borsot, majd tálalásig tegyük hűtőbe (több órával korábban is elkészíthetjük, ekkor az ízek tökéletesen összeérnek).

 

Kínálás:

Fokhagymával jól bedörzsölt pirítósra tálaljuk.

Előző

Egészben sült pisztráng bébiparaj-sa...

Következő

Padlizsános bruschetta...

Kövess minket!