2017. Június 24. | Iván
Előző

Medvehagyma pestos tészta...

Következő

Őszi saláta töltött gombával...

Nagymama főztje, cserépedényben

Hozzávalók:

1 kg disznótarja

1 hagyma, apróra vágva

1 zeller (kisebb), apróra vágva

2 közepes sárgarépa, apróra vágva

½ szál póréhagyma, apróra vágva

1 ek. paradicsompüré

ízles szerint só, bors

1 tk. őrölt köménymag

3,75 dl, víz vagy húsleves lé vagy sör

 

Elkészítés:

A húst sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük be az őrölt köménymaggal, majd forró zsiradékon egy magasabb falú serpenyőben mindkét oldalát süssük meg. Az így kapott kéreg segíti abban, hogy a hús szaftos maradjon. Vegyük ki a húst és tegyük be egy cserépedénybe. Fedjük le. A hús zsírjában pirítsuk meg a felaprózott hagymát, majd tegyük hozzá a többi zöldséget és dinszteljük további 3-4 percig. Tegyük bele a paradicsompürét, keverjük jól össze, pároljuk néhány percig, majd engedjük fel vízzel, vagy húslével, vagy sörrel.

Az egészet öntsük rá a húsra, és lefedve, sütőben 180 fokon pároljuk kb. 1,5 óráig. Ha megpuhult a hús tegyük alufóliába addig, amíg a szósz el nem készül. Fennmaradt zöldséges szaftot szűrjük le, a zöldségből annyit passzírozzunk bele, amíg az megfelelő sűrűségű nem lesz. A húst szeleteljük fel, tálaljuk párolt káposztával, krumpligombóccal, vagy petrezselymes főtt burgonyával.
Erika Kukri

 

Előző

Medvehagyma pestos tészta...

Következő

Őszi saláta töltött gombával...

Kövess minket!