2017. December 18. | Auguszta
Előző

Olasz húsgombóc...

Következő

Nagymama főztje, cserépedényben...

Medvehagyma pestos tészta

Hozzávalók:

400 g megtisztított garnélarák

2-3 gerezd összenyomott fokhagyma

2 ek. olíva olaj

500 g spagetti

Pesto:

100 g medvehagyma levelek

40 g fenyőmag

1 marék reszelt parmezán

50 ml olívaolaj

2 - 3 dió (opcionális)

ízlés szerint só és bors

 

Elkészítés:

A pestohoz keverjük simára a hozzávalókat egy turmixgépben.  Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a fokhagymát és a rákot, folyamatosan kevergetve addig süssük, amíg a rákhús rózsaszínűvé nem válik. Sós vízben főzzük al dentéra a tésztát, majd egy kínáló tálban keverjük össze a pestót és a tésztát. Tálalást követően a tészta tetejére helyezzük a rákot.

Előző

Olasz húsgombóc...

Következő

Nagymama főztje, cserépedényben...

Kövess minket!