2018. Július 23. | Lenke
Előző

Darált húsos pite...

Következő

Lazac asztúriai módra...

Lazacsteak karottás ruccolával, édesburgonya krémmel

Hozzávalók:

2 db közepes nagyságú sárgarépa

15 dkg ruccola

10 dkg lazac

5 dkg édesburgonya

 

Elkészítés:

A sárgarépát vékony szalagokra szeljük, olívaolaj és fehér balzsamecet keverékével bepácoljuk, sóval és cukorral ízesítjük. A burgonyapüréhez hasonlóan – de tej hozzáadása nélkül – elkészítjük az édesburgonya krémet. A lazacot bőrös felével megsütjük, majd vajjal fényezzük. Végül egy maroknyi rukkolát összekeverünk a bepácolt répaszalagokkal, így tálaljuk.

 

Kínálás: egy korsó búzasörrel

A búzasör remekül passzol a halhoz, az enyhén savanykás répacsíkok szépen harmonizálnak a fanyar búzasörös jegyekkel, a rukkola kesernyés zöldséges íze az élesztő enyhe keserűjével alkot szép párost, az édesburgonya pedig jól kiegészíti a búzasör kenyeres telt ízeit.

Receptek: Pálvölgyi Zoltán séf, ital: Vásárhelyi István, sörgasztronómus

Előző

Darált húsos pite...

Következő

Lazac asztúriai módra...

Kövess minket!