2018. Augusztus 21. | Sámuel, Hajna
Előző

Fehérboros rizottó – félbarna sörr...

Következő

Chilis sajtleves pirított csirkecsíkok...

Lazacsteak karottás ruccolával

Hozzávalók (4 személyre:

3 db közepes méretű sárgarépa

20 dkg ruccola

40 dkg lazac (4 szelet)

50 dkg édesburgonya

2-3 ek. fehér balzsamecet

2 ek. olívaolaj

5 dkg vaj (édesburgonya püréhez)

ízlés szerint só, cukor

 

Elkészítés:

A sárgarépát vékony szalagokra szeljük, olívaolaj és fehér balzsamecet keverékével bepácoljuk, sóval és cukorral ízesítjük. A burgonyapüréhez hasonlóan – de tej hozzáadása nélkül – elkészítjük az édesburgonya krémet. A lazacot bőrös felével megsütjük, majd vajjal fényezzük. Végül a ruccolát összekeverjük a bepácolt répaszalagokkal, így tálaljuk.

 

Tipp:

Az ételhez kínáljunk búzasört, mert az remekül passzol a halhoz, az enyhén savanykás répacsíkok szépen harmonizálnak a fanyar búzasörös jegyekkel, a rukkola kesernyés zöldséges íze az élesztő enyhe keserűjével alkot szép párost, az édesburgonya pedig jól kiegészíti a búzasör kenyeres telt ízeit.

 

Vásárhelyi István sörgasztronómus

Előző

Fehérboros rizottó – félbarna sörr...

Következő

Chilis sajtleves pirított csirkecsíkok...

Kövess minket!