2017. December 15. | Valér
Előző

Édes csirkemell pirított zöldbabbal...

Következő

Kolbászos penne...

Lazac asztúriai módra

Hozzávalók:

4 szelet lazacfilé, a legjobb a vadlazac (20 dkg/szelet)

2 ek. olívaolaj

8 dkg serrano sonka

2 ek vaj1,25 dl halalaplé

1,25 dl almabor

liszt a lazac megforgatásához

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A megmosott és szárazra itatott lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, de jól rázzuk le róluk a felesleget. Egy serpenyőben a vajat és az olajat forrósítsuk fel, a lazacszeleteket – közepes lángon – mindkét oldalon, kb. 5 percig süssük. Vegyük ki a serpenyőből és tartsuk melegen míg a mártás el nem készül.  A sonkát csíkozzuk fel és a megmaradt pecsenyezsiradékon süssük meg. Öntsük fel a halalaplével és az almaborral, majd forraljuk össze. 

 

Tálalás:A lazacszeleteket helyezzük a tányérra, locsoljuk meg a mártással. Főtt burgonyával és grillezett paradicsommal kínáljuk.


 

Előző

Édes csirkemell pirított zöldbabbal...

Következő

Kolbászos penne...

Kövess minket!